maandag 17 december 2012

week 49 en 50

Sinterklaas is inmiddels weer terug naar Spanje. Hieronder nog een aantal foto's uit week 49.
Natuurlijk hebben we ook zelf pepernoten gebakken, die heerlijk smaakten! We bedanken de mama van Liselotte voor de hulp bij het afbakken!

O, kom maar eens kijken wat we onder ons schoentje vonden !! Een Chocoladeletter met veel glitters !!  
En natuurlijk hebben we veel geoefend voor het bezoek van de Sint in onze klas. 


   Genieten bij het voorlees moment door groep 7/8


En Eindelijk was het dan zover...op 5 december bezochten de Sint en zijn pieten onze school.
De luchtballon van de Sint heeft helaas een noodlanding moeten maken op zijn reis naar onze school, waardoor we deze niet konden bewonderen.(wat sommige kinderen toch wel jammer vonden) maar gelukkig was de papa van Jing zo lief om de Sint en de pieten uit het land te plukken, de slik uit zijn baard te halen en hem vlug naar onze school te brengen. Bedankt papa Bram!!


Voor meer foto's van deze geweldige Sinterklaasochtend verwijzen we iedereen graag door naar de website van school. De mama van Charlotte heeft van alle kinderen prachtige foto's gemaakt , heel erg bedankt DesirĂ©e hiervoor!! 

De dagen na sinterklaas ...
Kinderen zijn nog zo vol van de sint dat de kinderen nog dagen lang sinterklaas liedjes zongen tijdens het spel.Vaak in combi met Jingle Bells of kindje in stalletje.
Op onderstaande foto zijn 4 verschillende thema's terug te vinden. 
Met de laatste herfstbladeren, de stoomboot , de (nu nog kale) kerstboom , en achter het raam de eerste sneeuwvlokken  ... 


Week 50. 
We vieren feest want Jamely is 4 jaar geworden, van harte welkom en gefeliciteerd van ons allemaal. 
Na dat we voor haar gezongen hadden was het tijd om onze ogen dicht te doen en ons te laten verrassen met een heerlijke traktatie. 
Dat verrassen is zeker gelukt! Het zag er prachtig uit,smaakte heerlijk en  was ook nog eens super gezond. Jammie!


We lezen het verhaal van de Lichtstad dat centraal staat in de hele school.
Ook leren we een liedje over een sterretje. Dit liedje zullen we samen zingen in de kerk op 1e Kerstdag. Het gaat al heel erg goed. Charlotte en Jing kunnen zo mooi en luid zingen dat we er allemaal even stil van zijn, wat knap! We proberen het allemaal na te doen!

We kijken en luisteren deze week ook  naar een mooi liedje op Youtube.

Klik op deze link om dit filmpje te bekijken --->  http://www.youtube.com/watch?v=0Y7nfgFI1dY
We vinden dit een heel mooi en lief liedje.
De Lichtstad - kerstthema 2012In De donkere dagen voor Kerst vertellen we een lichtverhaal: de geboorte van een kind dat 'een licht is in de duisternis'. 

'Licht' is misschien wel het meest gebruikte thema in de Kerstperiode. Het past ook zo mooi in deze donkere tijd van het jaar waarin brandende kaarsen voor sfeer en gezelligheid zorgen. Maar dit licht kan dus ook verwijzen naar het symbolisch licht dat de duisternis kan verdrijven. Licht in de vorm van geborgenheid, troost, uitzicht, geluk, tegenover de donkere kant van het leven: verdriet, angst, pijn, verlatenheid. 

Ook in het prentenboek 'De Lichtstad' is sprake van letterlijk licht en licht als symbool. De koning vindt dat het niet goed gaat in zijn land. Daarom schrijft hij een wedstrijd uit: ‘Wie wordt Lichtstad van het Jaar?’ Die stad wordt beloond met een licht, mooi en warm verhaal. Steenstad en Stofstad gaan op hun eigen wijze aan de slag. Het hebberige Steenstad probeert zoveel mogelijk licht te verzamelen. Omdat Stef uit Steen-stad een kijkje gaat nemen in Stofstad, zien we ook hoe ze daar met het licht en elkaar omgaan. Welke stad wint de prijs en verdient het verhaal over Kerst.

Inmiddels is onze klas helemaal in kerstsfeer. Er is enorm hard gewerkt en de klas ziet er heel erg gezellig uit. De foto's hiervan houden we nog even geheim, op woensdag 19 nov mogen alle ouders onze klas bezoeken en alle knutselwerkjes komen bewonderen.

Na het tellen tot sinterklaas kwam , tellen we nu tot het kindje Jezus in het kribbetje ligt, dan is het Kerstmis. 

Onze nieuwe letter op de lettermuur is de letter k van Kerst.
Kinderen mogen hiervoor iets meebrengen van thuis dat met deze letter begint.
Nadat alle kinderen was het nu de beurt aan de juffen om het zonnestraaltje van de week te zijn.  
Ik verheugd me er dan ook op om na de vakantie op het zachte kussentje te mogen zitten! ;)

Op vrijdag hebben we met juf Marina leuke dingen gedaan, waaronder onze kerststukjes gemaakt. Dit was erg leuk. We zijn blij met de hulpmoeders die ons hierbij kwamen helpen. Bedankt allemaal. 


Tot volgende week ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten