woensdag 12 september 2012

woensdag 12 september , een smakelijke dag !

Na een succesvolle inloopavond voor alle ouders begonnen we vandaag met een echte smulochtend in de klas!
Zoals elke dag beginnen we eerst met onze liedjes in de kring, de kalender, het weer, het woord van de dag, en natuurlijk een complimentje bedenken voor ons zonnestraaltje van de week.Deze week is dat Jing. (die hele mooie prinsessenoogjes heeft)
Ook hebben sommige kinderen hun huiswerk meegebracht waar even aandacht aan wordt gegeven. Folders met groente en fruit waarmee we morgen een nieuw knutselwerkje zullen gaan maken.
Er zijn ook kinderen die iets mee hebben voor de letter tafel. Bas heeft Nagellak mee, Jill een heerlijke Nectarine en Lukas een Noot, finding Nemo en een doosje waar iedereen wel een beetje om moest lachen want er zat helemaal Niets in!!?? (en daarmee juist prima voor onze N tafel !!) 


Na een hoop lezen, leren, praten en werkjes maken over fruit was het vandaag tijd om er ook eens aan te voelen, ruiken en proeven!!Juf had een mandje vol met bijzonder fruit mee, spannend! Een ananas, appel, avocado, nectarine, sinaasappel, honingmeloen, mango, groene en een gele kiwi, pruim ,limoen en een citroen.De kinderen vonden het erg leuk om te voelen.. wat is een ananas stekelig ! En wat is eigenlijk het verschil tussen een nectarine en een perzik?
De gele kiwi vonden de kinderen erg bijzonder! Juf Monika beweerde dat de gele kiwi zoeter smaakte als de groene, nou..en dat moest natuurlijk wel even uitgetest worden! Alle kinderen aten eerst een stukje van de groene kiwi! 1 kind vertelde dat ze dat ECHT NIET lekker vond, maar toen de kiwi op was en juf vroeg wie het lekker vond stak ze snel haar vinger in de lucht ! "eigenlijk toch best wel lekker juf!' Hierna hebben we de gele kiwi geproefd, en jawel... alle kinderen waren het unaniem met elkaar eens... De gele kiwi was nog net iets lekkerder !! 
Hierna was het tijd voor een stukje gele mango en wie durft te proeven van de citroen!?Dapper aten de kinderen ervan, en probeerden hun gezichten in de plooi te houden , want oei..een zure citroen maakt je gezicht wel erg bibberig! 
Na al dat proeven was het tijd voor ons eerste schoolfruit! Alle kinderen kregen 3 stukjes komkommer, en ook die gingen er bij de meeste kinderen in als koek.Zeker nadat  juf vertelde dat je van al dat groente en fruit eten, spierballen krijgt! 
Na het buiten spelen was het tijd om nog even te werken. Woensdag is onze afmaak-dag. De werkjes die we eerder deze week gemaakt hebben maar niet af zijn gekomen, werden vandaag afgemaakt. 
Nienke en Jill  hebben de laatste tijd hard geoefend op het veters leren strikken wat vandaag beloond werd met een echt strikdiploma !! 


Daar hoorde natuurlijk een groot applaus bij! Knap hoor!Erg leuk om te zien dat de andere kinderen uit de klas ze nog een extra schouderklopje of  high five gaven en dingen zeiden als 'wow echt knap van je zeg! ' 
Als het zo gezellig is in de klas is het bijna jammer dat het woensdag is en we maar 1 keer naar school gaan.
Tot slotte wil ik een aantal leuke kinderen uitspraken met jullie delen,gewoon omdat ze zo heerlijk zijn !!
-- Toen mama aan Bart vroeg waar de zon gebleven was antwoordde Bart 'Die wil niet nat worden !'
--Juf Marleen geeft verkeersles over een zebrapad. Finn reageert enthousiast  ' Oh, dat is waar Zebra's moeten oversteken!'
--Charlotte heeft een banaan mee gekregen voor in de pauze maar als ze de schil er vanaf haalt ziet ze dat het puntje zacht geworden is 'Juf...mijn banaan is een beetje gesmolten!' 

1 opmerking: