zaterdag 29 september 2012

week 38 was een feestje!


We starten deze week met een nieuwe letter op onze lettermuur. De letter M.
Kinderen mogen als huiswerk iets dat begint met deze letter meebrengen naar school.
Inmiddels zijn er al aardig wat spulletjes meegebracht waaronder een hele muizenfamilie. 
Jill nam wel een heel bijzonder muisje mee, namelijk 1 die je gebruikt bij de computer.

Op dinsdag kregen we bezoek van juf Nathalie met haar baby’tje Ryan. Alle kinderen waren diep onder de indruk. We mochten allemaal even  Ryan van dichtbij komen bewonderen en zelfs even zijn kleine handje vasthouden. Ook de kinderen van groep 3 en 4 kwamen kijken. Natuurlijk hadden we een mooi tekeningenboekje gemaakt voor de juf waar ze heel blij mee was. Tot slotte kregen we een heerlijke traktatie met blauwe muisje.En Ryan? ..die sliep gewoon heerlijk verder!

Op woensdag namen Bart en Nienke bijzondere dingen mee van het land.Een suikerbiet, aardappel en een ui. Deze hebben we door er aan te voelen,ruiken en zelfs ervan te proeven goed kunnen bestuderen.Alle kinderen proefden van een stukje ui.  De meningen hierover waren zeer verdeeld. Sommige kinderen vonden het best lekker en lusten zelfs wel een 2e stukje ui terwijl anderen niet konden geloven dat het werkelijk eetbaar was!


 Na nog even hard te werken aan onze taakjes die ochtend was het opnieuw feest in de klas, want Finn vierde alvast zijn 5e verjaardag! En een feest was het zeker toen hij trakteerde op ijsjes!


Naast deze traktaties kregen we deze week weer schoolfruit! Elke keer komt een andere fruit/groente soort aan bod en wij zijn ontzettend trots op alle kinderen die zo goed van alles proeven! Iedereen proeft een stukje, zelfs als ze het eigenlijk echt niet zo lekker vinden! Super!! Als kinderen het daarna toch echt niet lekker blijken te vinden mogen   natuurlijk alsnog het zelf meegenomen fruit van thuis opeten.

Voor meer info over het schoolfruit kunt u kijken op de website hiervan -> http://www.euschoolfruit.nl/ 


Behalve dat we fruit eten op school werken en leren we er ook veel over.
Als afsluiting van ons fruit thema bespreken we alle woordkaarten nog eens samen. Weten we nog hoe alles heet? Ook sorteren we het fruit op kleur en vormen en leggen we het van groot naar klein.

Op donderdag begonnen we aan ons nieuwe thema ‘Boeken’ Vanaf vandaag mogen kinderen hun lievelingsboek meenemen naar de klas. Op 3 okt begint de Kinderboekenweek welke dit jaar het thema heeft 'de wereld rond'
Wij zijn nog op zoek naar spulletjes die bij dit thema passen. 

Juf Monika nam vandaag Flip de beer van haar huis mee, Flip kennen we allemaal van ons schooltv programma ‘’koekeloere’.  Flip gaat daarin elke keer bij iemand logeren, en deze keer was Flip eens op bezoek bij ons in de klas.
Flip vond het erg gezellig .Natuurlijk moest flip ook helpen met werkjes maken en proeven van de tomaat. Hij vond hem niet erg lekker… daarom kreeg hij van de kinderen na het proeven een appeltje. Toen we even niet keken was hij ineens bijna op!! Op vrijdag was juf Marina ziek, waardoor juf Marleen ook deze dag  in de klas was.  We kregen opnieuw een traktatie.Deze keer was dat wel een hele bijzondere. Bart,Nieke en Floris hadden een heerlijke zelfgemaakte bessentaart mee!! Een verassing voor ons allemaal !

Ook op deze dag was het een bijzonder feest,want onze overblijf juf Ellen trouwde met haar Jasper. Om 14.15 zijn we haar gaan verassen bij het stadhuis in Oostburg.De juf zag er prachtig uit en was erg blij toen ze ons allemaal zag.We hadden rozen mee met een mooie tekening die we eerder deze week gemaakt hadden voor de juf. Voor alle kinderen en ouders die hier niet bij aanwezig konden zijn hierbij alsnog een aantal foto's van het bruidspaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten