dinsdag 20 november 2012

week 46

Op maandag telden we verder af...nog 1 nachtje slapen...en op dinsdag was het dan 
eindelijk zover, Damian werd 6 jaar!
Trots liet hij zijn 1e cadeau zien in de klas, een superstoer boek!  En hij vertelde dat hij een echt verjaardagsontbijt op had :slagroomtaart. Hij straalde er helemaal van!
Natuurlijk mocht hij ook trakteren in de klas en hebben we met z’n allen voor hem gezongen.
 Deze week begon op Nederland 3 het jaarlijkse Sinterklaasjournaal weer. Omdat het gisteren de allereerste uitzending van het jaar was, keken we deze nog eens samen terug op het digibord. Dat was toch wel heel spannend. Charlotte en Floris zaten heel lief samen te kijken.. diep onder de indruk van de Sint
 Juf heeft een mooie aftelkalender voor alle kinderen, waarop iedereen thuis elke dag een kruisje kan zetten tot  het pakjesavond is. Jill had haar kalender thuis al een beetje gekleurd, maar niet tot pakjesavond... op haar kalender heeft ze namelijk op de dagen na pakjesavond een kangoeroe , vliegtuig en meisje getekend.... Ze legt uit dat, als Sinterklaas weer richting Spanje gaat, zij met haar familie naar Australië vertrekt voor een aantal weken en dat het meisje haar nichtje Pippa is, dat daar woont.
Quinty is vorige week lelijk gevallen en moest met haar been in het gips. En al was haar paarse gips erg mooi, we hopen dat het er snel weer helemaal af mag.
 
Ons zonnestraaltje van deze week was Charlotte. Daar konden de kinderen veel complimentjes voor bedenken want Charlotte is heel lief, schattig, grappig en kan goed zwemmen.
 Er is deze week ook weer heel hard gewerkt. We maken alles af rond ons thema Herfst.
 Samen maken we nog een woordveld rond het thema herfst  en juf had nog een paar leuke herfstwerkjes in gedachten , maar toen de kinderen naar schooltv (Koekeloere) hadden gekeken, hebben we die plannen maar snel veranderd. 
In de aflevering gingen ze namelijk alvast het Pietenhuis versieren, toen waren de kinderen zo vol van sinterklaas dat ze zelfs sinterklaasmutsjes zagen in de kastanjes....
Het leukste van deze week was onze verfactiviteit... we verfden namelijk onze schoen !!!! En om hem helemaal prachtig te maken kreeg hij ook nog een dikke glitterlaag. Hier kunnen de pieten niet langslopen zonder eens goed te strooien!
 


 Op donderdag hadden we 2 nieuwe kindjes in de klas, Esmee en Meike. Dat vonden we allemaal reuzegezellig. De nieuwe meisjes kregen ook meteen een maatje die hen de klas liet zien en hoe alles werkt.
Iedereen heeft een maatje in de klas. Hiermee ben je samen het hulpje van de juf, of krijg je samen taakjes. Ook helpen maatjes elkaar met bijvoorbeeld je jas dichtritsen.
Hieronder kunt u zien wie het maatje van uw kind is.
In de loop van het jaar kan dit wel veranderen omdat er telkens nieuwe kindjes bij komen die dan ook een maatje krijgen.
  Tot slotte hadden we nog een diploma uitreiking met Liselotte en Finn. Weg met de klittenbandschoenen want strikken,dat kunnen ze !!  Van harte gefeliciteerd! 
Tot volgende week ! 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten