maandag 1 oktober 2012

week 39 , De herfst waait de klas binnen (en een handig overzicht ,zie onderaan !!)

Deze week hebben wij onze deuren opengezet om de herfst naar binnen te laten waaien.
De zonnebloemen op de ramen zijn inmiddels ingeruild voor een mooie herfstboom en ook onze herfsttafel is inmiddels al goed gevuld. Kinderen namen  herfstbladeren, kastanjes, takken, eikeltjes, en noten mee.Er is zelfs een hele grote paddenstoel in de klas gegroeid.  
Hier onder kunnen we gezellig samen boekjes lezen als echte herfst kabouters.

Natuurlijk gingen we deze week ook verder met ons thema over boeken. Alle kinderen mochten hun lievelingsboek meebrengen van thuis en hier iets over vertellen. Leuk om te zien dat de kinderen hun huiswerk zo goed onthouden!! Bijna alle kinderen hebben inmiddels al een boek meegebracht naar school. Deze boeken hebben een mooi ereplaatsje gekregen in onze klas .
Ook is er hard gewerkt deze week.Groep 1 maakten een boek van roodkapje en de kinderen van groep 2 het boek van Ella.
De juf vertelde een verhaaltje waar de kinderen goed naar moesten luisteren. Hierna kregen de kinderen afbeeldingen die bij het verhaaltje hoorde. Deze werden ingekleurd, uitgeknipt, opgeplakt en vervolgens op de juiste volgorde gelegd en weer aan elkaar vast gemaakt. En jawel hoor, bijna alle kinderen wisten nog precies hoe het verhaaltje ging. Ze konden het zelfs helemaal uit hun hoofd navertellen.

Ook maakten we de kalender van de dagen van de week na zoals deze in de klas gebruikt wordt. Tip: Geef hem een mooi plekje in huis zodat uw kleuter altijd kan zien welke dag het is.
In de kring leren we de begrippen Achter,Voor, Naast, Op en Onder je stoel . Dit gaf natuurlijk de nodige hilariteit.Tot slotte waren er ook deze week weer 2 kinderen die na heel erg hard oefenen samen met juf Arivik  een strikdiploma verdienden!!   Bas en Damian kregen van ons allemaal een groot applaus  , knap hoor!

Wist u dat we 2 piraten in onze klas hebben? Nienke en Bart hadden aan een hele bijzondere modeshow meegedaan! Wat zagen ze er stoer uit!

Uitspraak van deze week :
"Wil je mijn broek niet te strak doen!!?? Anders kan mijn buik niet meer zuchten!" (Wilmar)
.............................................................................................................................................................
Wilt u altijd op de hoogte blijven van deze blog? Dan kunt u in de rechterkolom hiernaast uw email adres invullen. U ontvangt dan een bericht in uw mailbox die moet bevestigen. Als dat is gelukt ontvangt u al onze nieuwe updates op deze blog in uw mailbox en hoeft u niets te missen.
Er is een hoop over onze school terug te vinden op het web, hieronder een overzicht;

Alle foto’s van de school kunt u terug vinden op: https://plus.google.com/photos/103672739544191953384/albums?banner=pwa
Juf Wies maakt voor zowel de onderbouw als middenbouw een webpagina waarop leuke verhaaltjes,knutselwerkjes,kleurplaten , spelletjes en filmpjes terug te vinden zijn die aansluiten op het thema waar we rond werken.
Kijk hiervoor op: http://onderbouwstpetrus-dewegwijzer.yurls.net/nl/page/

En natuurlijk heeft onze school een eigen website waar u informatie over onze shcool kunt terug vinden -> http://stpetrus-dewegwijzer.scoba.nl/
De blogpagina van juf Wies voor groep 3 en 4 vind u terug op:http://wies51.blogspot.nl/
....................................................................................................................................................................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten