zaterdag 6 oktober 2012

Week 40, Kinderboekenweek, Dierendag, Herfst,Verjaardagen en nog zoveel meer…


Week 40,  Kinderboekenweek, Dierendag, Herfst,Verjaardagen en nog zoveel meer…


Is uw kleuter  moe na een dag op school? Dat is niet zo gek! Ook deze week hebben we het weer gezellig druk gehad in de klas en van alles beleefd.
Deze week zijn veel werkjes gemaakt. Zo hebben we een bladerenketting geregen, een flamingo geknutseld, een wereldbol  gemaakt dmv  papier scheuren en plakken, herfst werkjes en natuurlijk ook werken met ons Kinderboekenweek werkboekje.

Op dinsdag leerden we hoe flamingo’s overal in de wereld dezelfde bijzondere flamingodans doen, en het verhaaltje dat deze week centraal staat. Bekijk deze filmpjes nog eens samen met uw kind. -> http://www.youtube.com/watch?v=KW8GX2n4qbY   en Alle kinderen mochten even bij het vliegveld op de foto, waarna ze vervolgens naar een plekje op de wereldbol vlogen. Sommige kinderen bibberden op de Noordpool, of gingen op bezoek in Afrika en anderen hebben natte voeten gekregen in de oceaan. Het resultaat is een erg leuk kunstwerk geworden welke in onze klas te bewonderen is. Maar hierbij alvast een miniatuurversie.

 Woensdag 3 oktober was de start van de Kinderboekenweek waarin dit jaar het thema “Hallo Wereld”centraal staat. In onze klas splitsen we deze uit naar  ‘iedereen is anders’
De 1 heeft blonde haren de andere donker, de 1 is verlegen, de ander maakt  graag grappen.Sommige kinderen komen uit China en anderen uit Polen. Sommige kinderen hebben een bril en anderen hebben hypermobiele gewrichten waardoor ze niet zo goed kunnen rennen. Er zijn kinderen met wiebeltanden, en kinderen met buisjes in hun oren. Er zijn kinderen die graag werkjes maken, andere kinderen willen liever spelen. De ene juf is groot, de andere juf is kleiner. Iedereen is anders….en dat is juist zo fijn !
We leren een liedje dat hier heel goed bijpast! Klik om dit liedje te horen/zien op de volgende link -> ;http://www.youtube.com/watch?v=Bpz2sogItvc

Volgende week zingen en dansen we met de hele school op het liedje ‘Hallo Wereld”van kinderen voor kinderen, ook dit liedje hoort bij het Kinderboekenweek thema. Zie hiervoor -> http://www.youtube.com/watch?v=GPKQX2pJGWo

Jing heeft wel hele bijzondere spullen meegebracht, namelijk een prachtige lampion uit haar geboorte land ‘China’. Ook heeft ze een bijzondere naam-stempel met Chinese inkt en een prachtig fotoalbum over haar adoptie. Samen bekijken we haar boek en vertellen hierbij haar verhaal. De kinderen zijn er allemaal een beetje stil van. Bas merkt op ‘ Dat is wel een heel erg bijzonder boek van Jing, want het hele verhaal gaat over haar !!!’ De lampion hangen we boven Jings tafel op. Tot slotte leren we ook nog een paar grappige Chinese woordjes , dat valt niet mee!Ook Julia verteld over het land waar haar familie vandaan komt, Polen. Julia leert al goed Nederlands praten maar dat valt niet altijd mee als je familie Pools spreekt. Wij horen dan ook regelmatig Poolse woorden in de klas, welke de kinderen vaak grappig en interessant vinden. Zo leren we dat er andere landen zijn en andere talen. Zelfs in Schoondijke praten de mensen soms een eigen taaltje.

Het was deze dag groot feest want Damian vierde zijn 5e verjaardag!! Hij trakteerde op een prachtige traktatie die helemaal bij zijn cowboy kinderfeestje paste!  

Ook deze dag hebben we hard gewerkt want woensdag is onze afmaakdag van alle werkjes van deze afgelopen week.

Op donderdag 4 Oktober was het dierendag, maar…. ook een feestdag op school want Juf Dorien van groep 7/8 was jarig!! We begonnen deze dag dan ook door met de hele school samen een verjaardagslied voor haar te zingen! Op de vraag hoe oud de juf werd was onderstaande foto haar antwoord.

Alle kinderen namen een knuffeldier mee in de klas, en Floris…die had wel een heel bijzonder knuffeldier meegebracht!  Samen met zijn mama en zus kwam hij de klas binnen met een klein lief poesje! Floris had ook een stokje met een speelgoedmuisje hieraan en daar speelde het poesje graag mee,maar toen ze geaaid en geknuffeld werd ging haar buikje zachtjes spinnen en haar oogjes dicht. En niet alleen Floris mocht aaien en knuffelen…wij allemaal(om de beurt wel te verstaan) Het poesje genoot er zichtbaar van. We smelten er allemaal een beetje van… wat een mooi en lief poesje was het! Ook de naam was geweldig ‘Peekluts!’
Toen het poesje weer naar huis was gegaan was het tijd om alle knuffeldieren deze dag een ere plekje te geven in de klas. Toen ze allemaal samen bij elkaar stonden was het tijd voor een groepsfoto. 1,2,3.. cheeeese! Maar of alle knuffeldieren wel goed kunnen lachen voor de foto?zie hieronder het resultaat.

Ook is er deze dag natuurlijk weer volop gewerkt. Op donderdag is het onze nieuwe plandag en worden alle werkjes voor de komende week uitgelegd en voorbereid.
Deze week kregen we 2 dagen druiven als schoolfruit, foutje van de levering. Op vrijdag kregen de kinderen een mandarijn.

S’middags hebben we in de hoeken gespeeld .
Bas was benieuwd… wie is er langer?… Bas, Juf of de Krokodil van Nienke? Tja..dan zit er maar 1 ding op …
 De uitspraak van deze week komt van Jill-
‘Yes we gaan blaadjes reigeren !”
Hoewel we ook moesten lachen om Nienke. Zij vertelde dat haar krokodil zijn bek een beetje vies was, dit kwam door het vele happen in kinderbillen !

Fijn weekend allemaal !

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze blog vinden! Laat het ons weten door een berichtje hieronder te plaasten, bedankt!

6 opmerkingen:

 1. Het is geweldig om te lezen ik snap nu nog beter waarom Charlotte zo graag naar school gaat. Super !!!!
  Groetjes mama van Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk om alle avonturen te lezen! Geweldige uitspraak ook. Zo was Jill ook verbaasd dat HAZElnoten bij de herfst horen, want dan is het toch geen Pasen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super om alle belevenissen te volgen van de kinderen en de juffen.
  Ik stuur ze ook door naar de opa's en oma's want die vinden dit ook heel leuk en blijven zo ook op de hoogte van wat hun kleinkinderen allemaal doen op school !!

  BeantwoordenVerwijderen