maandag 29 oktober 2012

Week 43


Week 43
Maandag;
Na de herfstvakantie begonnen we deze week met goed nieuws in de kring, Sanne gaat niet meer verhuizen naar Amerika! Alle kinderen beginnen gelijk Joepie, Joepie te zingen ! Zo blij zijn ze dat Sanne bij ons blijft!

Ander groot nieuws kwam van Jerney die haar losse tand verloren was.

Bart en Nienke kwamen vandaag met een helikopter naar school ! (van ballonnen gemaakt) wow.. super !! Ze maakten ook nog even een rondvlucht door de klas …

Met de herfst en winter voor de deur is het buiten al best wel koud geworden, gelukkig hebben wij in de klas altijd nog ons eigen zonnestraaltje. Deze week was de beurt aan Floris.

Alle kinderen hadden deze dag een extra tas bij zich..met gymspullen! Want na de herfstvakantie begonnen we vandaag met onze allereerste gymles, wat een groot succes was!

Tijdens de natuurles komt een grote  olifant voorbij, Damian roept “dat is een Mammoet!” waarop Charlotte opmerkt ‘dat is een moeilijk woord!’
We hebben ook een nieuwe letter op onze letter muur, de letter H van Herfst.


Dinsdag;
Jerney heeft al huiswerk meegebracht voor de letter muur..een prachtige Hoed.
Finn heeft een Engelse kalender op zijn trui. Hierop is de maandag is net als bij ons geel en ook de woensdag is net als  onze kalender groen..Finn vind het een goed idee om net als op zijn trui “Candy time” en “Chillin” toe te voegen bij onze kalender.

Het woord van de dag was vandaag ‘kunstje doen’.  Iedereen kan dit heel erg goed en alle kinderen lieten dit even aan elkaar zien. Gelijk een ochtend gymnastiek. En nu we toch bezig zijn dansen we gelijk nog een keer ons dansje van hallo wereld.

Lukas gaat elke maandagochtend naar een andere school in Terneuzen omdat hij hypermobile gewrichten heeft (Ehlers Danlos syndroom). Vandaag heeft hij foto’s hiervan meegenomen om dit te laten zien, want alle kinderen zijn natuurlijk wel benieuwd hoe die andere school eruit ziet.
Bart heeft nieuwe schoenen en verteld dat er tandwielen onder zitten (zolen). Die zie je ook bij de treinen op de klokken (station) merkt hij op! Ze zijn heel erg stoer!

Sommige kinderen zijn al erg bezig met de komst van Sinterklaas. Juf verteld dat we hier pas over gaan praten na Damian zijn verjaardag. Tot die tijd werken we verder rond het thema herfst in de klas.
(naast me hoor ik gefluister….Zou het bij Sinterklaas in Spanje ook herfst zijn!??? )   Geweldig!!

Alle kinderen worden gevraagd waar ze wonen. Sommige kinderen weten heel goed hoe de straat heet en zelfs het huisnummer, voor anderen is het nog lastig. Als Wilmar daarna verteld dat hij in Nederland woont merken Lukas en Jing op ‘He, dat is ook toevallig! Ik ook!’

Op dinsdagmiddag hebben we een uitstap naar het herfstbos in Schoondijke.
De kinderen verzamelen bladeren en vooral veel takken van de herfst. Alle kinderen vullen hun tas met herfstspullen en als we later op school terug zijn strooien we alle spullen op een grote hoop. ‘herfst , herfst wat heb je te koop.. 100 kilo blaadjes op een hoop!’
Woensdag;
Vandaag zijn er weer kinderen die huiswerk mee hebben gebracht met nieuwe woordjes voor onze lettermuur. Bas heeft een prachtige foto mee van zijn Opa die Henk heet.

Na alle kalender liedjes en een complimentje voor Floris is het tijd voor een spel in de kring. Alle kinderen krijgen een getal op een papier (0-20) welke ze niet mogen laten zien. Als Juf hierna je cijfer noemt moet je vlug recht gaan staan. Groep 1 krijgt cijfers tot 10 en groep 2 de cijfers van 10 tot 20. Als iedereen een keer genoemd is doen we een ander spel. Alle cijfers van 1-10 en van 10-20 op een rij. Zo tellen we samen tot 20 en weer terug. Als jou cijfer genoemd is hou je hem boven je hoofd.

Vandaag is het ook weer fruitdag en eten we honingmeloen. Charlotte legt uit aan Julia dat ze niet zo van honingmeloen houdt omdat ze ook niet van honing houdt. Toch proeft ze , net als alle kinderen in de klas, heel stoer van de meloen. Dat verdient een sticker op het proefdiploma!

Na het buitenspelen kijken we nog school tv

Donderdag
Vandaag maken we spinnenwebben met prikkers en kastanjes. Dit is een heel lastig werkje, de kinderen vinden het wel heel erg knap dat een klein spinnetje dat zo goed kan!

Andere kinderen maken met kralen een slak.

Ook vandaag is er weer schoolfruit.. Lukas had het al op zijn trui staan “geen tomaten!”maar peer vandaag!!Die  gaat er bij de meeste kinderen prima in en opnieuw verdienen ze een sticker op hun proefdiploma. Bij de meeste kinderen is het diploma nu vol en mogen ze deze welverdiend mee naar huis nemen.

 Naast al het harde werken en leren in de kring, spelen de kinderen ook elke dag heerlijk buiten. Hieronder wat foto’s welke voor zich spreken..Op vrijdag rinkelt de telefoon in de klas  en leren  we van juf Marina hoe we moeten telefoneren. 
We gaan verder met onze herfstwerkjes zoals de spinnenweb en slakken.

Fijn weekend allemaal !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten